Our Partners

12 iunie, 2012

Sfatul specialistului pentru pedichiura de vara


Picioarele noastre, ca si orice alta parte a corpului, necesita ingrijire atenta. Daca nu ai timp sa mergi la salon cu regularitate, poti face chiar tu, acasa unele tratamente pentru a avea picioare si unghii sanatoase, ingrijite.

Pentru un rasfat suprem si picioare pregatite pentru sandalele din aceasta vara, Catalina Stoica,expert in manichiura , ne-a oferit cateva sfaturi:

Cu ce frecventa trebuie sa ne hidratam picioarele? Putem folosi o crema de corp pentru asta sau trebuie sa folosim una speciala pentru picioare?

Picioarele frumoase si netede necesita ingrijire speciala. Crema de corp nu este nici pe departe suficient de hidratanta pentru picioare.

Asadar, ingrijirea zilnica de acasa consta in aplicarea unei creme speciale pentru picioare seara, dupa dus, iar daca sunt probleme speciale ale calcaielor, recomand aplicarea unui unguent regenerant pentru calcaie.

Pentru ca rezultatul hidratarii sa fie unul desavarsit poti incalta niste sosete din bumbac pana dimineata.

Piatra ponce – cat de des o folosim? Exista o alternativa mai blanda cu un efect mai bun?

Indepartarea calusului de pe zona talpii se face maximum o data pe saptamana. Cu cat “raschetam” calusul mai des, cu atat stimulam mai tare formarea lui. Eu consider ca hidratarea intensa da rezultate pe termen lung si nu indepartarea calusului.

In procesul de pedichiura, calusul de pe zona talpii se indeparteaza cu ajutorul unei pile din roca vulcanica fabricate in Elvetia.

Pentru folosirea acestei pile acasa, intre pedichiuri, clientii o pot achizitiona de la noi contra sumei de 65 ron. Este ata de rezistenta incat, pentru uz personal, poate tine toata viata.

Unghiile de la picioare sunt mai fragile decat cele de la maini? Care sunt aspectele de care trebuie sa tinem cont atunci cand aplicam lacul de unghii pe ele?

Unghiile de la picioare sunt mai rezistente decat cele de la maini, nu mai fragile. In majoritatea cazurilor. Lacul de unghii se aplica obligatoriu peste un lac de baza, niciodata direct pe unghie! Atentie mare la procesul de ingrijire a cuticulelor (la salon sau acasa) sa nu se apese pe unghie la baza ei, in zona cuticulei, altfel va creste cu denivelari inestetice.

La cat timp trebuie sa ne refacem pedichiura pentru a avea unghiile sanatoase?

Clientii nostri care vor sa aiba tot timpul pedichiura ingrijita vin la 2 saptamani. Acasa aplica crema seara de seara si ulei de cuticule.

Timpul indelungat pe care il petrecem in apa (fie la mare fie in cada de baie) poate afecta in vreun fel unghia?

In 15 ani in domeniul manichiurii si pedichiurii, am vazut numai efecte pozitive ale apei asupra unghiilor. Doar cand poarta o protectie de gel, acrylic sau fiberglass, se intampla uneori sa necesite intretinere cu cateva zile mai repede.

Ce culori se poarta anul acesta pentru pedichiura? Asortam lacul de unghii de la maini cu cel de la picioare?

Se poarta unghiile metalice la picioare, argintiu, auriu, verde, turquoise, albastru, portocaliu toate cu effect de oglinda, noi aplicam niste folii speciale pentru a obtine acest efect, rezista la fel ca si oja in timp, se poarta modele tribale, buline si bineanteles rosu pentru clasici.

Ce tratamente deosebite pentru picioare aveti la NAILSPA?

Proaspat de la targul din New York am adaugat meniului nostru ORGANIC SPA PEDICURE, care, dupa parerea mea, a revolutionat totul in materie de ingrijire a picioarelor. Contine ingrediente foarte pretioase.

Tratamentul organic bogat in extracte de plante si uleiuri esentiale nu numai ca ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, dar transforma procesul de pedichiura spa intr-o experienta de relaxare intensa. Tratamentul ajuta la prevenirea tensiunii corporale, impiedica aparitia stresului, stimuleaza circulatia limfatica si reprezinta un remediu excelent pentru depresie.

KERATIN SOCKS PEDICURE este un alt tratament deosebit, o noua abordare a ingrijirii unghiilor naturale si a picioarelor cu ajutorul Keratinei (intareste unghiile), Uleiului de Copaiba (are un puternic efect antiseptic, antimycotic), Akorex L ( protejeaza pielea de radiatiile UV), Vitaminei E (are efect puternic anti -imbatranire) si Ureei (hidrateaza pielea si cuticulele foarte puternic)

Mai avem in meniul nostru de baza, tratament cu sosete calde, in care introducem, dupa necesitate ulei din samburi de strugure sau crema cu parafina, Tratament spa cu espresso si capucino. Din ceea ce ofera piata de beauty alegem foarte atent tratamentele pe care le recomandam in saloanele noastre.

Stiu ca NAILSPA este si locul preferat de rasfat pentru persoane publice din Romania. Ne puteti spune ce tratamente prefera?

La noi nimeni nu vine doar pentru manichiura sau pedichiura. La noi toata lumea are parte si de rasfat, de ingrijire profesionala a mainilor si picioarelor, inca nu a venit cineva cu o problema legata de unghii, maini, picioare, pe care sa nu o rezolvam.

Vedetele solicita cel mai frecvent tratamentele anti age pentru maini si picioare. La pedichiura in ultimul an, toate persoanele publice care frecventeaza salonul nostru solicita culoare permanenta sau folii pentru ca nu mai au nevoie de timp de asteptare pentru uscarea ojei ci se pot incalta in secunda in care s-a terminat pedichiura.

Tratamentul nou Organic Spa are cererea cea mai mare in randul vedetelor. Concluzia mea este ca sunt mai bine informate si ca pun mare accent pe calitatea ingredientelor pe care si le aplica in general pe corp si in special pe maini si picioare.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu